Refugium – Kivik Art Center by Petra Gipp Arkitektur

The entire form is gathered around a nave made out of massive wood; between wood and concrete, a passage and an inner space are spun. As a staircase carves its way through the volume, it ties the structure tighter together still, while it connects to the ground. The passage opens up into the inner space, where the wooden core forms a niche, a bench. The ceiling releases from the wall to reveal a thin slice of sky, a cut through which light trickles down and both rain and autumn leaves are allowed to be part of the space. The boundary between what is inside and what is outside is blurred.” – ArchDaily

Read and see more of Refugium – Kivik Art Center / Petra Gipp Arkitektur

Photo by Gerry Johansson. Design by Petra Gipp Arkitektur

Refugium - Kivik Art Center - Floor Plan - Petra Gipp Arkitektur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: